Biografie

Mijn naam is Suzanne Rodenburg en ben geboren in 1981. Sinds 2008 woon ik in het Gelderse dorp Emst, nabij Epe.

hoofd foto website en flyer

Opleidingen

In 2003 heb ik de vierjarige HBO-opleiding humane fysiotherapie afgerond. In maart 2008 heb ik de post-HBO-opleiding tot dierenfysiotherapeut afgerond.
Tot half 2016 heb ik als humaan fysiotherapeut gewerkt, naast mijn eigen praktijk voor dierfysiotherapie. Daarna ben ik volledig voor de dierenfysiotherapie gegaan. Ik volg geregeld bij- en nascholingen om mijn kennis zo up-to-date mogelijk te houden.

hoofd foto website en flyer

Opgegroeid tussen de dieren

In Boskoop groeide ik op tussen de dieren. We woonden op een boerderij en mijn moeder runde een dierenasiel (dierenopvang Boskoop) en een kattenpension (Lucky farm) aan huis. Hierdoor heb ik een schat aan ervaring gekregen op het gebied van katten, honden, paarden en andere diersoorten. Doordat mijn moeder tevens dierenartsassistente was had ik het geluk dat ik regelmatig mee mocht naar het avondspreekuur.

hoofd foto website en flyer

Hierdoor heb ik ook veel gezien op het vlak van diergeneeskunde en was mijn interesse in dit vakgebied gewekt. Fysiotherapie koos ik vanwege de verdieping in bewegingsleer en anatomie met als doel om daarna de opleiding dierfysiotherapie te gaan doen. Het is prachtig om samen met eigenaren en dierenartsen een dier zo optimaal te kunnen helpen. Het geeft enorm veel voldoening om een dier weer vrolijk, soepel en speels te zien na de behandeling.

Opleiding en specialisme

Iedere dierenfysiotherapeut heeft eerst de vierjarige HBO opleiding humane fysiotherapie afgerond, en vervolgens de tweejarige post HBO opleiding dierfysiotherapie. In totaal heeft de dierenfysiotherapeut 6 jaar studie gedaan om deze titel te mogen dragen. Een dierenfysiotherapeut is een specialist op het gebied van het bewegingsapparaat.

Bij- en nascholing door NVFD

Problemen van spieren, pezen, gewrichten, kapsels en botten kunnen goed door een dierenfysiotherapeut behandeld worden. Om de kwaliteit te waarborgen wordt vanuit het NVFD (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren) bij- en nascholing verzorgd. Ik ben aangesloten bij het NVFD via een A-lidmaatschap en heb mezelf verplicht tot bij- en nascholing.

overons2