Bio

Mijn naam is Suzanne Rodenburg en ben geboren in 1981. Sinds 2008 woon ik in het Gelderse dorp Emst, nabij Epe.

hoofd foto website en flyer

Opleidingen

In 2003 heb ik de vierjarige HBO-opleiding humane fysiotherapie afgerond. In maart 2008 heb ik de post-HBO-opleiding tot dierenfysiotherapeut afgerond.
Tot half 2016 heb ik als humaan fysiotherapeut gewerkt, naast mijn eigen praktijk voor dierfysiotherapie. Daarna ben ik volledig voor de dierenfysiotherapie gegaan. Ik volg geregeld bij- en nascholingen om mijn kennis zo up-to-date mogelijk te houden.

hoofd foto website en flyer

Opgegroeid tussen de paarden

Ik ben opgegroeid met veel dieren. Van kleins af heb ik paarden en pony’s om me heen gehad en ben vroeg begonnen met paardrijden. Nu hebben we 3 paarden, een shetlandpony en een paar mini-falabella’s. Deze staan bij ons thuis. Ik heb verschillende takken van de paardensport beoefend (L2-dressuur, L-samengesteld en endurance) en rij nu recreatief.

hoofd foto website en flyer

Bewegingsleer en anatomie

Met honden ben ik ook opgegroeid. Ik heb dagelijks de honden van mijn ouders om me heen en beleef veel plezier aan ze. Tot eind 2008 heb ik gewerkt in het poezenpension “Lucky Farm”. Mijn interesse voor bewegingsleer en anatomie heeft ervoor gezorgd dat ik voor de fysiotherapie heb gekozen. Dieren kunnen helpen om optimaal te kunnen functioneren is mijn doel en als dierenfysiotherapeut kan ik dit bereiken.

Opleiding en specialisme

Iedere dierenfysiotherapeut heeft eerst de vierjarige HBO opleiding humane fysiotherapie afgerond, en vervolgens de tweejarige post HBO opleiding dierfysiotherapie. In totaal heeft de dierenfysiotherapeut 6 jaar studie gedaan om deze titel te mogen dragen. Een dierenfysiotherapeut is een specialist op het gebied van het bewegingsapparaat.

Bij- en nascholing door NVFD

Problemen van spieren, pezen, gewrichten, kapsels en botten kunnen goed door een dierenfysiotherapeut behandeld worden. Om de kwaliteit te waarborgen wordt vanuit het NVFD (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren) bij- en nascholing verzorgd. Ik ben aangesloten bij het NVFD via een A-lidmaatschap en heb mezelf verplicht tot bij- en nascholing.

overons2