Fysiotherapie bij de (sport)hond

De hond is graag in beweging en gaat met veel enthousiasme op in zijn sport en spel. Hierbij kan er weleens wat misgaan. De hond kan een blessure krijgen of een scheefstand opbouwen in spieren of gewrichten. Dit kan te zien zijn aan: – moeilijk opstaan. – stijf uit de mand komen. – stram en scheef lopen. – de vacht is minder mooi en voelt stug. – moeite met in de auto springen. – moeite met bochten en sprongen nemen tijdens sport en spel. – minder vlot lopen, spelen en sporten. – langere hersteltijd na het sporten. – minder enthousiast en minder vrolijk. – kreupelheid.

Fysiotherapie kan uw hond snel en langdurig helpen.

Fysiotherapie is een erkende behandelmethode bij bewegingsproblemen. Nadat het probleem gevonden is wordt de hond behandeld. De hond wordt begeleid in zijn revalidatie totdat hij weer probleemloos kan bewegen, spelen en sporten.

Ook preventieve fysiotherapie is bij de sporthond aan te raden.

Resultaten: – de spieren blijven in goede conditie. – de spieren blijven op lengte. – scheefheid wordt indien aanwezig opgelost en voorkomen. – de hond is bewuster van zijn lichaam. – het herstel na het sporten gaat sneller en beter. – de reactie en coördinatie verbeterd. – prestaties blijven behouden en verbeteren. – eventuele dreigende klachten worden op tijd gevonden en voorkomen.